201091206_393791015307388_7217729619800651123_n

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Αγλαΐα Κληρονόμου

Με αφορμή τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του βιβλίου Έλξη Παραλλήλων θα γνωρίσετε καλύτερα την συγγραφέα μας Αγλαΐα Κληρονόμου.

-Ένα έτος κλείνει από την κυκλοφορία του βιβλίου σου Έλξη Παραλλήλων και το ταξίδι συνεχίζεται. Τι διαφορετικό είχε αυτή η χρονιά για εσένα από την στιγμή που έκανες το πρώτο σου εκδοτικό βήμα;

Ένας χρόνος… Μου φαίνεται απίστευτο!

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλο τον κόσμο αυτή που πέρασε και η χαρά μου μετριάστηκε λιγάκι. Τα είχα φανταστεί αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Ήθελα να έχω περισσότερη επαφή με τους αναγνώστες που με τίμησαν αγοράζοντας το βιβλίο μου, αλλά οι συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν. Νοιώθω μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη και αισθάνομαι απίστευτα τυχερή, που κάτω από αυτές τις συνθήκες, κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα όνειρό μου.

Στην καθημερινότητά μου δεν άλλαξε κάτι. Άλλαξα εγώ λιγάκι και άρχισα να αντιμετωπίζω την συγγραφή πιο σοβαρά, έκανα κάποια μαθήματα και διάβασα πολλά περισσότερα βιβλία, σε μια προσπάθεια να βελτιώσω την γραφή μου.

-Λυδία και Άλκης. Βιώνουν μια διαφορετική έλξη. Ποια η αφορμή να σκιαγραφήσεις τους συγκεκριμένους χαρακτήρες; Ποια σημεία του χαρακτήρα τους σε ελκύουν ή σε απωθούν;

Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αφορμή για αυτή την ιστορία. Απλά ένα απόγευμα ξεκίνησα να γράφω και άρχισε να δημιουργείται μια ιστορία που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτά που είχα γράψει μέχρι εκείνη την στιγμή. Μια ιστορία που με προκαλούσε και ήθελα να την δω ολοκληρωμένη. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα πως δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, αφού η ιδιαιτερότητα της με δυσκόλευε πάρα πολύ, όμως πάντα υπήρχε αυτό το «κάτι» που μου έδινε την ώθηση να την συνεχίσω και να την ολοκληρώσω. Υπήρχε φυσικά και ο φόβος πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεφύγει, αφού προσπαθούσα να ισορροπήσω πάνω σε δυο βάρκες, όπως θα έλεγε η γιαγιά μου. Έπρεπε να καταφέρω να φέρω μια ισορροπία στην πραγματικότητα και την φαντασία και ήταν αρκετά δύσκολο. Από τα σχόλια που δέχομαι φαίνεται πως τα κατάφερα και αυτό με χαροποίει.

Στη Λύδια αγάπησα πάρα πολύ την δύναμή της και την ικανότητά της να διεκδικήσει αυτό που είχε ανάγκη ακόμα και όταν όλοι την αντιμετώπιζαν σαν να ήταν τρελή. Δεν μπορώ καν να φανταστώ ποσό δύσκολο είναι να βιώνεις μια τέτοια απώλεια σε τόσο νεαρή ηλικία και να καταφέρνεις να σταθείς στα πόδια σου, έστω και αν σαν δεκανίκι υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν ξέρεις καν αν είναι πραγματικός ή αποκύημα της φαντασίας σου και να μην τρελαθείς.

Στον Άλκη αγάπησα πολύ αυτό το κομμάτι του που κάποιοι χαρακτήρισαν ως ανωριμότητα. Ήταν αυτός που έβαζε τα περισσότερα εμπόδια σε αυτή την σχέση, αλλά και αυτός που μόλις αποφάσισε πως ήταν έτοιμος, όσο έτοιμος θα μπορούσε να είναι, αποφάσισε να ρισκάρει τα πάντα για να την βρει. Δεν υπολόγισε πως εκείνη ήταν σε σχέση κάτι που σε πολλούς φάνηκε ίσως αλαζονικό.

Χαρακτηριστικό που να με απώθησε δεν νομίζω πως υπήρξε. Ίσως να με ενόχλησε λιγάκι η ζήλεια τους που ήταν παράλογη, αλλά θα μου πείτε πως δεν υπήρχε κάτι λογικό στην σχέση τους, οπότε πως θα μπορούσε αυτό το χαρακτηριστικό τους να είναι φυσιολογικό;

-Η μεγαλύτερή σου αγάπη είναι…….

Ο άντρας μου! Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτη υπομονή, που βρίσκεται δίπλα μου παραπάνω από το μισό της ζωής μου, ένας άνθρωπος που σέβομαι και θαυμάζω απεριόριστα. Είναι το δικό μου άλλο μισό. Ο φύλακας άγγελος μου.

-Το όνειρο της ζωή σου είναι…..

Να μπορέσω να εκδώσω όσες περισσότερες από τις ιστορίες μου γίνεται και να αγαπηθούν από τους αναγνώστες όσο αγαπήθηκε και η Έλξη Παραλλήλων.

-Τα δύο πιο βασικά σου προτερήματα και ελαττώματα είναι….

Δύο μόνο;

Είμαι πολύ εγωίστρια και απογοητεύομαι πολύ εύκολα, γιατί θεωρώ πως όλος ο κόσμος σκέφτεται όπως εγώ.

Προτερήματα; Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε αυτούς που με γνωρίζουν να μας το πουν αυτό.

-Ποια θεωρείς πως είναι τα συστατικά στοιχεία για τις ισορροπημένες ανθρώπινες σχέσεις;

Ο σεβασμός, η υπομονή και η κατανόηση.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σου και αν ετοιμάζεις κάποιο νέο έργο;

Δεν έχω συγκεκριμένα σχέδια που θα μπορούσα να ανακοινώσω. Υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό που βρίσκεται στη φάση της διόρθωσης και που ελπίζω πως σύντομα θα είναι έτοιμο για να βρει και αυτό τον δρόμο του προς την έκδοση. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως με την Έλξη Παραλλήλων έγινε το πρώτο βήμα στο χώρο του βιβλίου και θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμα, εξίσου δυνατά, αν όχι περισσότερο. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr
Telegram
Reddit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.