Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 6994125156 | Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 17:00 | Διεύθυνση Email: info@maradelbooks.gr
67408935_428226388033738_8711156333077856256_n

Η σεζόν για τη Maradel Books, κλείνει με το πρώτο μέρος της εθιστικής σειράς βιβλίων, Οι Βάραγγοι – ”στη σκιά του καθήκοντος”, της συγγραφέως Έλενας Στάμου.

Μια ιστορική αισθηματική σειρά, αυτοτελών ιστοριών, που έρχεται για να σας καθηλώσει. Ο Γκέραρ, ο Ένριχ, ο Αλέξιος, ο Άνγκους και ο Στέλλαν είναι οι πέντε στρατιώτες της Βαράγγιας φρουράς που θα σας ταξιδέψουν στο μακρινό Βυζάντιο και θα σας χαρίσουν ανάμεικτα συναισθήματα.

Στο πρώτο μέρος ”στη σκιά του καθήκοντος”, θα αγαπήσετε τον Γκέραρ, τον αλαζόνα Βάραγγο, που στα μάτια της Αλιμά, το #καθήκον να υπηρετεί τους σκοπούς που θεωρεί ότι είναι προορισμένος, θα αντικατασταθεί με τον #πόθο για το απαγορευμένο και θα παραδοθεί αμετάκλητα σε ένα άλλο καθήκον. Αυτό του να υπηρετεί πιστά την #αγάπη του.

Περίληψη 

961 μ.Χ. Κρήτη

Η Αλιμά δε φαντάζεται, ότι σώζοντας τη ζωή ενός μισοπεθαμένου μισθοφόρου από τον Βορρά, ενός Βάραγγου, θα έδενε τη μοίρα της μια για πάντα με τη δική του. Προσπαθώντας να ξεπληρώσει την υποχρέωσή του, ο Γκέραρ γίνεται σκιά της. Η ανεξάρτητη φύση και το ανήσυχο πνεύμα της, τον συναρπάζουν αλλά τον φέρνουν και στα όριά του. Το αίσθημα του καθήκοντος έρχεται αντιμέτωπο με συναισθήματα που πηγάζουν ακούσια αλλά και από μια ισχυρή ανάγκη να την καθυποτάξει και να την κάνει ολοκληρωτικά και αμετάκλητα δική του. Από τον Χάνδακα της Κρήτης, μέχρι τα Φιόρδ του Βορρά, το ταξίδι είναι μακρύ και μπορεί να συμβούν πολλά, ειδικά όταν πίσω από τον καθήκον κρύβεται ένας φλογερός έρωτας.

Ποιοι είναι οι Βάραγγοι ή αλλιώς Βαράγγειος φρουρά; 

Η Κρήτη αποτελεί τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι και το 823 μ.Χ., όταν πέφτει στα χέρια των Σαρακηνών, που κατέφθασαν ορμητικά από την Ισπανία. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Βυζαντινών να ανακτήσουν το νησί, η Κρήτη παραμένει στα χέρια των Σαρακηνών και χρησιμοποιείται ως βάση των πειρατών. Πρωτεύουσα του Χαλιφάτου ορίζεται ο Χάνδακας (σημερινό Ηράκλειο), ενώ οι Χριστιανοί καταπιέζονται και σταδιακά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το νησί.

Βάραγγοι ή Βαράγγειος Φρουρά

Βάραγγοι ή Βαράγγειος Φρουρά

Το 960 μ.Χ. ο Νικηφόρος Φωκάς, μελλοντικός αυτοκράτορας, επιχειρεί την ανακατάληψη της Κρήτης. Στο πλευρό του έχει τη Βαράγγειο Φρουρά, ένα επίλεκτο σώμα μισθοφόρων κυρίως από την Σκανδιναβία, που λειτουργεί ως σωματοφυλακή του Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Οι «βάρβαροι από τη Θούλη», όπως τους ονόμαζαν, ήταν γνωστοί για την αφοσίωσή τους στον Αυτοκράτορα, τη γενναιότητα, το εντυπωσιακό σωματικό κάλλος τους, αλλά και για την αγάπη τους για το ποτό και τις γυναίκες.

Μετά από σκληρές μάχες και το σφαγιασμό διακοσίων χιλιάδων Αράβων, η Κρήτη περνά και πάλι στα χέρια των Βυζαντινών το Μάρτιο του 961 μ.Χ. μέχρι το 1204, όταν πέρασε στα χέρια των Ενετών.

  Από τον πρόλογο του βιβλίου 

Η ανανεωμένη Maradel Books, ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις προσεχώς και, απ’ τη νέα σεζόν σας υπόσχεται αμέτρητες ώρες διαβάσματος των αγαπημένων σας βιβλίων.

*Οι Βάραγγοι – Στη σκιά του καθήκοντος

*Συγγραφέας : Έλενα Στάμου

*Κυκλοφορεί από τις 18 Ιουλίου 2019.

Παραγγείλετε πρώτοι έως τις 17 Ιουλίου με τα έξοδα αποστολής και την αντικαταβολή ΔΩΡΕΑΝ! 

 Προπαραγγελίες γίνονται μέσω της σελίδας μας στο Facebook και στο info@maradelbooks.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr
Telegram
Reddit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *