Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 6994125156 | Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 17:00 | Διεύθυνση Email: info@maradelbooks.gr
Δυο λογια Κωδικος Χρεοσ

VMA

Κωδικός Αρχάγγελος

Η σειρά, μέρος 3ο

Γράφει η Χριστίνα Σιάπικα 

Το έργο Κωδικός Αρχάγγελος είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα γεμάτο υπερβολές αλλά και μεγάλες δόσεις αλήθειας. Η σειρά αποτελείται από πέντε ιστορίες που δρουν παράλληλα, με τους ήρωες της εκάστοτε ιστορίας να ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους και τις αδυναμίες τους μέσω του ρόλου τους. Είναι ιστορίες εξάρτησης που πλημυρίζουν δράση και που εντέλει μετατρέπουν το πάθος σε ανάγκη και την αγάπη σε θυσία. 

Κωδικός Αρχάγγελος – Οικογένεια – μέρος 1

Η πόρτα στον κόσμο της VMA άνοιξε με το βιβλίο Οικογένεια – την αφήγηση του Ντέιμον Κολτ και της Εύα Ντε Μίλερ. Ως εισαγωγή, η πλοκή βασίζεται αποκλειστικά στον εκκεντρικό Ντέιμον, αρχηγό της συμμορίας Οικογένεια, που δρα στον υπόκοσμο. Μπλεγμένος με ναρκωτικά, όπλα και παράνομους αγώνες ταχύτητας, ο Ντέιμον, έχει τον έλεγχο για ό,τι του ανήκει. Ένα από αυτά, θεωρεί πως είναι και εκείνη… Η Εύα. Ή μήπως όχι;

Το βιβλίο Οικογένεια θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτοτελές. Εξηγεί αρκετά από τη δομή της VMA κι ενώ αφήνει κάποια αναπάντητα ερωτήματα παράλληλα, διαβάζοντας την τελευταία του σελίδα ο αναγνώστης θα μπορούσε να αισθανθεί πλήρης.

Επόμενο: η Αγάπη

Κωδικός Αρχάγγελος – Αγάπη – μέρος 2

Το δεύτερο μέρος της σειράς δίνει διαφορετική έκταση στην πλοκή, μας πάει ένα βήμα παρακάτω ή καλύτερα, ένα βήμα πιο δίπλα. Η Αγάπη εστιάζει σε δύο ήρωες που ενώ έχουν αναφερθεί στο πρώτο βιβλίο ωστόσο κανείς δεν φαντάζεται τι κρύβουν, τι έκαναν ή πόσο υπέφεραν την ίδια χρονική περίοδο που εξελίσσονταν η ιστορία του Ντέιμον με την Εύα. Στην Αγάπη, ο Λιόν Φιμέλ -δεξί χέρι του Ντέιμον-, είναι ένας ψυχικά σκόρπιος άντρας που ενώ θέλει να βάλει σε τάξη τη ζωή του ο τρόπος που έχει μάθει να ενεργεί, μέσα στο περιβάλλον του υποκόσμου, τον καταστρέφει χειρότερα. Η Τζουλιέτ Μπλακ μοιάζει εξαίρεση, σε μια σειρά από γυναίκες που ενώ ο Λιόν θα ήθελε να σέβεται εντέλει υστερεί με βάση τον τρόπο. Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα ενωθούν και δεν θα πάψουν να συγκρούονται μέχρι το την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Όσο η αγάπη ενώνει την Οικογένεια, τόσο περισσότερο πονάει στο πέρασμά της.

Στο βιβλίο Αγάπη ο επίλογος πληγώνει τον αναγνώστη με έναν τρόπο μοναδικό. Με μια αγωνία για τη συνέχεια και μια εισαγωγή για το επόμενο.

Κωδικός Αρχάγγελος – Χρέος – μέρος 3

Τρίτο μέρος, Χρέος, και τίποτα δεν μένει κρυφό. Ενώ έχει προέλθει μια καταιγιστική σειρά από αποκαλύψεις στα πρώτα δύο βιβλία, ο αναγνώστης γνωρίζει τι σημαίνουν οι κωδικοποιημένες λέξεις: Κωδικός, Αρχάγγελος, Οικογένεια, ξέρει τη σημαίνει VMA, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή, ποιοι την ελέγχουν και γιατί. Κι ενώ έχει βγάλει άκρη με τις βασικές έννοιες, μέσω των προηγούμενων ιστοριών, έρχεται ο λύκος να πρωταγωνιστήσει με τις λεπτομέρειες.

Ο Λέιτον Κρος γίνεται μέλος της Οικογένειας και είναι ο μόνος που δεν υποδύεται αλλά είναι ψυχρός δολοφόνος. Η λογική του, κλεισμένη σε κουτάκια. Έχει σειρά, τελικό στόχο, προτεραιότητες. Πρώην φυλακόβιος, δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία του όσο η ζωή του αδερφού του. Δεν του αρέσει να υπακούει σε εντολές γι’ αυτό και όσο περισσότερο προσπαθεί να τις εκτελέσει τόσο πιο πολύ βυθίζεται στα λάθη του. Είναι σκληρός, απόλυτος και ενώ ξέρει να ερωτεύεται, παράλληλα ξέρει πως στη δική του ελευθερία δεν υπάρχει “αύριο”. Κρατώντας, λοιπόν, σε απόσταση τους γύρω του έχει μάθει να προστατεύεται… να μην ελπίζει. Η Ροζαλίν Ζισκάρ είναι η κοπέλα που πρέπει να προστατέψει προκειμένου να τηρηθεί τη συμφωνία του με εκείνους που του έχουν χαρίσει την παροδική του ελευθερία. Με εκείνους που του υποσχέθηκαν την ασφάλεια του αδερφού του.

Με βάση των αναφορών στα προηγούμενα βιβλία, η ηρωίδα δείχνει έναν χαρακτήρα επιφανειακό ως και αδιάφορο. Στην πραγματικότητα, η Ροζαλίν είναι καμουφλαρισμένη ώστε να κρύψει την πραγματική της ταυτότητα. Στοιχείο που ο αναγνώστης ενημερώνεται από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο του βιβλίου. Η Ροζαλίν, κόρη ενός εκ των τριών ιδρυτών της VMA,παλεύει για τη δική της ελευθερία που ναι μεν δεν συγκρίνεται με τη φυλακή του Λέιτον αλλά έχει σκληρές προϋποθέσεις σε μια τεράστια λίστα με πρέπει και κανόνες.

Οι δύο ήρωες έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν και ως γεγονός, είναι το μόνο τυχαίο συμβάν στην ιστορία του Κωδικός Αρχάγγελος. Όλα τα υπόλοιπα είναι προκαθορισμένα από τον κεντρικό ιδρυτή που κινεί τα νήματα, ακόμα κι όταν οι Αρχάγγελοι του λοξοδρομούν από τις εντολές του.

Ο Λέιτον και η Ροζαλίν αντιπροσωπεύουν το μαύρο με το άσπρο, το ναι με το όχι,το τώρα με το πάντα.

Κι ενώ ο Λέιτον μοιάζει και ενεργεί σωστά-με βάση πάντα τη λογική του- εντέλει η Ροζαλίν αποτελεί πηγή της δύναμής του.

Μια κοπέλα κρύβεται στη σκιά του λύκου.

Η Ροζαλίν δεν θα προσπαθήσει να δαμάσει τον Λέιτον, ούτε να τον αλλάξει. Θα τον ερωτευτεί γι’ αυτό που είναι και όταν φτάσει η στιγμή θα του χαρίσει κάτι που ούτε ο ίδιος έχει παραδεχτεί στον εαυτό του πως του έλειπε.

Χρέος της; να σεβαστεί το δικό του. Απόδειξη της αγάπης της

Χρέος του: η οικογένειά του. Απόδειξη της αφοσίωσή τους.

Ο λύκος και το ζακετάκι, όπως γνωρίζουν αρκετοί τους ήρωες, είναι η δύναμη που φέρνει την πλήρη ανατροπή στο καθεστώς της VMA. Μια δυνατή εξαίρεση στον πιο βασικό κανόνα.

Γιατί δυστυχώς, ένας θάνατος είναι πάντα η αρχή προς τον σεβασμό προς τη ζωή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr
Telegram
Reddit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *