2 λογια εκει που ανηκω

Δύο λόγια… 

Εκεί που ανήκω-Νεκταρία Μαρκάκη

Γράφει η Νεκταρία Μαρκάκη

Ανέκαθεν είχα μία αδυναμία στους μεγάλους έρωτες, εκείνους μεταξύ ανθρώπων της διπλανής πόρτας που αφήνονται στα πάθη και τα λάθη τους. Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα να γράφω το “Εκεί που ανήκω” το καλοκαίρι του 2017 έχοντας στο νου μου μόνο την κατάληξη της ιστορίας. Άρχισα να γράφω την ιστορία της Ήβης και του Χριστόφορου χωρίς να ξέρω πως θα φτάσω στο τέλος που ήθελα να δώσω, αφήνοντάς τους να με παρασύρουν με τον έρωτά τους. Ήταν από τις λίγες φορές που έγραφα και δεν ακολουθούσα μία ευθεία γραμμή. Θεωρώ πως η ιστορία είναι γεμάτη συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που, εμένα προσωπικά, μ’ έκαναν πολλές φορές ενώ έγραφα να αναστενάξω στεναχωρημένα, σαν ερωτευμένη και από αγανάκτηση.

Μου αρέσει ν’ ανακατεύω παρελθόν με παρόν και σ’ αυτή την ιστορία αυτά τα ταξίδια πίσω στο χρόνο με τις αναμνήσεις της Ήβης από έναν έρωτα που κατέληξε ανεκπλήρωτος, ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι, αφού κάθε κίνησή τους και κάθε λέξη τους καθόρισε το αποτέλεσμα και τους έφερε σε αυτή τη θέση.

Εκεί που Ανήκω – Νεκταρία Μαρκάκη

Η ζωή της με τον Χριστόφορο είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας αφού είναι δεμένοι μεταξύ τους με ορατές κι αόρατες κλωστές λες και η μοίρα το είχε θελήσει από νωρίς να τους κάνει ένα κουβάρι. Όμως, λάτρεψα και την παράλληλη ιστορία της Ήβης και τη σχέση της με τη μητέρα της και τη γιαγιά της, δύο γυναίκες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της, όχι μόνο λόγω συγγένειας αλλά και εξαιτίας του ότι το δικό τους παρελθόν μπλέκεται με το δικό της και δίνει σχήμα στο παρόν και το μέλλον της. Η μία σχέση είναι εκρηκτική, η άλλη είναι σχέση αγνή και βασισμένη σ’ εκείνη την αγάπη που μόνο μία μητέρα μπορεί να έχει με το παιδί της. Εκείνη όμως η σχέση που μ’ έκανε πολλές φορές να βουρκώσω ήταν της Ήβης με τον απόντα πατέρα της. Δεν θα αποκαλύψω πολλά παρά μόνο πως ο Παντελής είναι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες που έχω δημιουργήσει ποτέ μου.

Το “Εκεί που ανήκω” δεν είναι μόνο μία ιστορία έρωτα, αγάπης, πάθους και πόνου. Είναι μία ιστορία τριών διαφορετικών γυναικών και η σχέση τους με τον έρωτα. Είναι η ιστορία για το πως τις επηρέασε, πόσο άλλαξε τη ζωή τους, τι ρόλο έπαιξε στη μεταξύ τους σχέση και φυσικά, είναι μία ιστορία που ψάχνει την αλήθεια και που φέρνει εξιλέωση. Είναι μία ιστορία για οικογενειακές σχέσεις, για μυστικά, για αλήθειες που πονάνε και που αλλάζουν τις ζωές των πρωταγωνιστών από τη μία στιγμή στην άλλη.

Είναι αρκετά δύσκολο να μιλάει ο ίδιος ο δημιουργός για το έργο του χωρίς ν’ ακουστεί βουτηγμένος στην έπαρση αλλά ο ενθουσιασμός μου και η αγάπη μου για το “Εκεί που ανήκω” δεν μπορεί να κρυφτεί και σας το παρουσιάζω με μεγάλη αγάπη και περηφάνια, ελπίζοντας πως θα του δώσετε μία ευκαιρία να σας ταξιδέψει και να σας γεμίσει με συναισθήματα. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr
Telegram
Reddit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.